Visste du at?

Visste du at?

Hei og go mandag dere!

Nå er det virkelig på tide med en ny «visste du at?» spalte. Det er jo så gøy å skjønne seg litt mer på hva man putter i kroppen, og hvilke fantastiske råvarer som fins. Råvarer vi selv ofte benytter, og som gir så mye gode fordeler for kroppen vår. Denne omgangen skal vi ta for oss pasjonsfrukt, physalis og ananas. 

Frukt.no har vært og er en kilde vi benytter for å videreformidle riktig næringsinnhold i disse «visste du at?» spaltene. Dette gjør vi for å kunne formidle informasjon vi selv synes er interessante å lese om, og som kan være nyttige og inspirerende for dere lesere. La oss sette i gang med første frukt.

Physalis er kanskje for mange ukjent i sitt navn, men den fås kjøpt på de aller fleste matbutikker. Physalis inneholder store deler av betakaroten. Betakaroten forvandles til vitamin A, som fører til bedre syn samt hud. Denne freshe frukten gjør at en får mer normalisert energiomsetning på grunn av sitt innhold av B6 vitamin. Andre fordeler er at frukten gjør at en blir mindre trett og utmattet, samt at blodtrykket opprettholdes normalt. Physalis kan like fint brukes i smoothieblandingen som topping. 

Pasjonsfrukten hjelper oss mennesker til å beskytte cellene våre for oksidativt stress. Pasjonsfrukt passer utmerket iblant annet smoothie, og kan gi en mer tropisk smak. Når vi snakker om smak er denne frukten nok så syrlig, men helt fantastisk å benytte. Pasjonsfrukt inneholder vitaminer som C og E. Førstnevnte bidrar som mye annet til økt immunforsvar, noe som vil være til stor fordel nå som det begynner å tilnærme seg høst og kaldere. Pasjonsfrukten har også den evne til å bidra positivt med hensyn til fordøyelsen.

Når vi først er inne på det mer tropiske, ananas bidrar til mye av de samme fordelene som pasjonsfrukten. Men det man kanskje ikke visste om ananasen er at den inneholder mye vitamin C. Noen av fordelene med ananas er at den øker etableringen av kollagen i kroppen, noe som igjen styrker tannkjøttet, huden og tennene. Ananas inneholder også kostfiber som er bra for fordøyelsen. 

Hvilken frukt, bær, grønnsak eller nøtter vil du lese om ved neste innlegg? Kommenter gjerne, så vi vet va dere vil lese om 🙂

-Ulrikke, Hilde, Marthe & Junu

12 thoughts on “Visste du at?

 1. you are really a good webmaster. The site loading velocity is amazing. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a great job in this subject!

 2. I¦ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this information So i am satisfied to convey that I’ve a very good uncanny feeling I came upon just what I needed. I such a lot indisputably will make certain to do not omit this site and provides it a glance regularly.

 3. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there any means you possibly can take away me from that service? Thanks!

 4. Definitely believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the
  net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as
  defined out the whole thing without having side-effects , people can take a
  signal. Will probably be back to get more.

  Thanks

 5. Thanks for oneѕ marvеlous posting! I quitе enjoyеd
  reading it, you wilⅼ bе a great author.I will ensure tht
  I bookmark your bloɡ and defіnitely will come back at some point.
  I want to encourage you to ultimately continue your greɑt writіng, have a nice weekend!

  my webpage: slot pragmatic

 6. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog
  that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping
  maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.

  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 7. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple adjustements would really
  make my blog shine. Please let me know where you got your theme.
  Cheers

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back To Top